ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας
30/11/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη και της Πρέσβειρας της Σλοβακίας στην Ελλάδα κα. Iveta Hricova, πραγματοποιήθηκε εχτές στο χώρο του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια σειράς προγραμματισμένων συναντήσεων της Πρέσβειρας στην Κέρκυρα.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας καλωσόρισε την κα. Iveta Hricova,  σημειώνοντας ότι θεωρεί μεγάλη τιμή την συγκεκριμένη συνάντηση και εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία της Κέρκυρας με την Σλοβακία. Επίσης, παρουσίασε τις κύριες δραστηριότητες του νησιού δίνοντας επιπλέον έμφαση στον τουρισμό και στην παραγωγή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και αναφέρθηκε σε στατιστικά δεδομένα για τον τομέα της κρουαζιέρας.


Ο κ. Χονδρογιάννης πρότεινε καταρχάς συνεργασία με την Πρέσβειρα ώστε να έρθει σε επαφή με το αντίστοιχο εμπορικό επιμελητήριο της Σλοβακίας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την επιχειρηματικότητα και την διαμεσολάβηση σε τυχόν συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί με εταιρείες της Σλοβακίας.


Κατά δεύτερον, ο κ. Χονδρογιάννης με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, πρότεινε μία νέα συνάντηση και με τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά παρουσιάζοντας τις κύριες παραγωγικές μονάδες και εγκαταστάσεις που δραστηριοποιούνται στα Ιόνια Νησιά έτσι ώστε η Πρέσβειρα να μπορέσει να ξεναγηθεί σε όλα τα νησιά του Ιονίου.


Από τη μεριά της, η κα Iveta Hricova ανέφερε ότι η Σλοβακία είναι κυρίως μία βιομηχανική χώρα με εξειδίκευση στην αυτοκινητοβιομηχανία και παρουσίασε στοιχεία από την παραγωγική δυναμική της Σλοβακίας και την εξαγωγική της δραστηριότητα. Μας ενημέρωσε ότι στην Σλοβακία αυτή την στιγμή δραστηριοποιούνται 5 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες η Volkswagen, Peugeot, Land Rover και η KIA. Παρουσίασε τα τοπικά προϊόντα και αναφέρθηκε στον τομέα του τουρισμού όπου επεσήμανε ότι η Κέρκυρα με την Σλοβακία δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως ανταγωνιστές στον τομέα αυτό, γιατί η Κέρκυρα ενδείκνυται για διακοπές κυρίως το καλοκαίρι σε αντίθεση με την Σλοβακία που προτιμάται τους χειμερινούς μήνες και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον θεματικό τουρισμό με κύριο προσανατολισμό τον τουρισμό για θεραπευτικούς σκοπούς με τη βοήθεια ιαματικών λουτρών και στον τουρισμό με επίκεντρο τον αθλητισμό όπως το golf και την ιππασία.


Τέλος, ανέφερε η κα Πρέσβης ότι στην Σλοβακία ζουν και εργάζονται γύρα στους 2.000 Έλληνες οι οποίοι αποτελούν εξιδεικευμένο προσωπικό στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας.


Η κα Iveta Hricova έδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις προτάσεις του Προέδρου και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στην πραγματοποίησή τους και ζήτησε για το λόγο αυτό από τον κ. Πρόεδρο να έχουν συχνή επαφή με σκοπό τη  προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των χωρών.

 


Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή