ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/06/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ–ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

          “SanGiacomo”             

Πλατεία Α. Ψωρούλα 2 – Κέρκυρα

www: sangiacomo.gr

e-mail: syllogossangiacomo@gmail.com

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος SanGiacomo αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών που προάγουν τον πολιτισμό μιας βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης και όλου του νησιού της Κέρκυρας και εκτιμώντας την ανάγκη διαμόρφωσης επιλογών προς αυτήν την κατεύθυνση, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

 

“Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ”

 

την Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018, στις 7μ.μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας,

με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γεώργιο-Σταύρο Κρεμλή,

Διευθυντή ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπεύθυνο για Θέματα Κυκλικής Οικονομίας στα Νησιά και Πρόεδρο της Σύμβασης Espoo.

 Θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα πλαισιώσουν με σύντομες παρεμβάσεις τους και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου

καθηγητής κ. Θεόδωρος Παππάς

 

Η  Κυκλική Οικονομία αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για τα νησιά προσφέροντας τη δυνατότητα της βέλτιστης διαχείρισης των αποβλήτων τους  και των υδάτινων πόρων για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Απόβλητα, αστικά λύμματα, υδάτινοι πόροι, πόσιμο νερό και ανανεώσιμες πηγες ενέργειας , αλλά και έξυπνες τεχνολογίες, καθαρή ενέργεια και καθαρές μεταφορές είναι στο επίκεντρο της.  

Η πρόβλεψη χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της Κυκλικής Οικονομίας στα νησιά για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027, θα πρέπει να αξιοποιηθεί έγκαιρα και ορθολογικά. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, στηρίζεται η επιχειρηματικότητα και η οικο-καινοτομία  επιτρέποντας στη χώρα μας να συμπλεύσει  με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές ευρωπαϊκές  πολιτικές.”

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Κέρκυρα επιβάλλεται  να εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο κυκλικής οικονομίας που θα έχει πολλαπλά οφέλη για το νησί και θα συμβάλλει στην υπέρβαση της χρονίζουσας κρίσης που διανύουμε.

 

 

Κέρκυρα 11.06.2018

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
EKDILOSIGIATINKYKLIKIOIKONOMIA_F2064181657.pdf