ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ
09/05/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ με τη νέα της σύνθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/5/2018 στην Αθήνα.

 

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η επικείμενη τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας με αναφορές στα σημεία που χρήζουν άμεσης βελτίωσης έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας του Επιμελητηριακού Θεσμού το οποίο θα επιτρέψει στα Επιμελητήρια να είναι η φωνή των εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια για επιβίωση και ανάπτυξη.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης,  ο κ. Ηλίας Ξανθάκος γ. γρ. υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Δημήτρης Αυλωνίτης γ. γρ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αρμόδιος για τα επιμελητήρια, ο κ. Φώτης Κουρμούσης ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ο κ. Γιώργος Τζιάλλας γ. γρ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Χρήστος Δήμας και κ. Νότης Μηταράκης, εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης.


Επίσης, παρέστησαν τα μέλη της νέας Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ ο κ. Ραβάνης Παύλος Β΄ Αντιπρόεδρος, κ. Τσώτσος Ιορδάνης Γ΄ Αντιπρόεδρος, κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλίας Δ΄ Αντιπρόεδρος, κ. Χατζηθεοδοσίου Γιάννης Ε΄ Αντιπρόεδρος, κ. Αγνιάδης Παναγιώτης Γενικός Γραμματέας, κ. Δαμούλος Φώτης Οικονομικός Επόπτης, κ. Βουτσινάς Γιάννης Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης, κ. Αλιφιεράκης Μανώλης Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, κ. Γεωργιάδης Στέφανος Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων καθώς και οι Προέδροι των υπολοίπων Επιμελητηρίων της χώρας.


Στην συνάντηση αυτή, από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων τονίστηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Επιμελητήρια και επισημάνθηκαν τα εξής:


• τα όργανα διοίκησης των επιμελητηρίων πρέπει αυτοτελώς να αποφασίζουν για κάθε θέμα που σχετίζεται με την εκπλήρωση των σκοπών και των αρμοδιοτήτων τους, στα πλαίσια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους,
• απαιτείται να αρθούν οι περιορισμοί που τέθηκαν για τη λειτουργία των μη κερδοσκοπικών εταιρειών και να υπάρχει δυνατότητα ετήσιας επιχορήγησής τους,
• να ορισθεί σαφώς ότι τα Επιμελητήρια τηρούν, λειτουργούν και ενημερώνουν το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, εισπράττουν δε για τον σκοπό αυτό το νόμιμο ανταποδοτικό τέλος, που αποτελεί τακτικό έσοδο του κάθε Επιμελητηρίου, και
• να εισαχθεί διάταξη για την τακτική διασφάλιση των ετήσιων επιμελητηριακών εσόδων που προέρχονται από την τήρηση της μερίδας κάθε επιχειρηματικής μονάδας (φυσικού η νομικού προσώπου) στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.


Από την πλευρά του, ο γ. γρ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αρμόδιος για τα Επιμελητήρια κ. Δημήτρης Αυλωνίτης έκανε αποδεκτή την πρόταση του προέδρου της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου για έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο με στόχο να υπάρξουν οι αναγκαίες βελτιώσεις του ισχύοντος νόμου για τα επιμελητήρια, ώστε να μετεξελιχθούν σε σημείο μιας και μοναδικής επαφής για τις επιχειρήσεις, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγγειλε ότι σύντομα θα υπάρξει απόφαση για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των επιμελητηρίων όλης της χώρας. Ο κ. Αυλωνίτης τόνισε, ακόμη, ότι από κοινού με τα επιμελητήρια, που αποτελούν σε κάθε περίπτωση στρατηγικό εταίρο της κυβέρνησης, θα εξειδικεύσουν και θα υλοποιήσουν το νέο εθνικό αναπτυξιακό υπόδειγμα.


Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
9_5_2018SYNELEFSIKEEE_F462021249.docx