ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Επίσκεψη Δ.Ε. Επιμελητηρίου Κέρκυρας στη Π.Ι.Ν.
25/01/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κος Γιώργος Χονδρογιάννης συνοδευόμενος από τον Α' Αντιπρόεδρο κο Νίκο Χειρδάρη, τον Β' Αντιπρόεδρο κο Γιώργο Κολυτά, τον Γεν. Γραμματέα κο Βασίλη Βασιλάκη, τον Οικονομικό Επόπτη κο Σπύρο Σιμάτη και τον υπεύθυνο εξυπηρέτησης επιχειρήσεων κο Στράτο Ταγκατίδη επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Ι.Ν.  κο Θεόδωρο Γαλιατσάτο ξεκινώντας έτσι μια σειρά επαφών με όλους τους θεσμικούς φορείς του νησιού.

 

Κατά τη συνάντηση υπήρξε από πλευράς του  κο Περιφερειάρχη ενημέρωση σχετικά με το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης  των απορριμμάτων, της εξεύρεσης τρόπου για επάρκεια ύδρευσης ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, της βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου και της πορείας των εκτελούμενων έργων μέσω ΕΣΠΑ στο νησί.

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου συζήτησαν με τον κο Περιφερειάρχη τη  προοπτική στενότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ της Π.Ι.Ν. και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας εν όψει μάλιστα και της λειτουργίας του νέου Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου.

 

Επίσης επισημάνθηκαν από πλευράς Επιμελητηρίου τα εξής:

 

1. Η ανάγκη, μέσω προγραμματικής σύμβασης, της διάθεσης κονδυλίου εκ μέρους της Π.Ι.Ν. προς το Επιμελητήριο ούτως ώστε να αναλάβει μέρος της τουριστικής προβολής του νησιού.

 

2.Η σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Π.Ι.Ν. με στόχο να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, ιδέες και σκέψεις σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και επιστήμης  βοηθώντας έτσι όλους όσους θέλουν να προσελκύσουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ώστε να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες στο τόπο τους.

 

3.Η ίδρυση Γραφείου Εκπροσώπησης της Π.Ι.Ν. στις Βρυξέλλες με σκοπό να μεταφέρει άμεσα πληροφόρηση για χρηματοδοτήσεις, θεσμικές αλλαγές, πρωτοβουλίες άλλων Περιφερειών αλλά και αντίστροφα να προβάλλει στην Ευρώπη όσα συμβαίνουν στα νησιά μας, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα [τουρισμός, αγροτικά προϊόντα, υπηρεσίες κλπ], συμβάλλοντας στη κατανόηση των προβλημάτων μας από Ευρωπαϊκούς φορείς όπως η ανεργία, οι μεταφορές και το εμπόριο.

 

Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα, εν όψει της νέας τουριστικής σαιζόν, η Κέρκυρα να δώσει τη καλύτερη δυνατή εικόνα στους επισκέπτες που θα έρθουν, ούτως ώστε αυτοί να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές  του τουριστικού μας προϊόντος  αλλά και του τόπου μας γενικότερα.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή