ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Σλοβάκικης Δημοκρατίας στο Επιμελητήριο
10/06/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε εχθές ο Πρέσβης της Σλοβάκικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Peter Michalko στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης καθώς και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Μεταλληνός. 

O Σλοβάκος Πρέσβης ενημέρωσε εκτενώς για την οικονομική κατάσταση της χώρας του, για τις παραγωγικές δυνατότητες της Σλοβακίας, για τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου περιέγραψε την τοπική οικονομία της Κέρκυρας, παρουσιάζοντας τα κύρια τοπικά προϊόντα του «Σπιτιού των Γεύσεων» του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για την  οικονομία και τον τουρισμό.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση μελλοντικών επενδύσεων στην Σλοβακία και στην Κέρκυρα συμφωνώντας και οι δύο πλευρές να οργανώσουν μια επιχειρηματική αποστολή στη Σλοβακία. Αμφότεροι συμφώνησαν για περαιτέρω συνεργασία σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας, και συγκεκριμένα το νησί της Κέρκυρας, με την Σλοβακία.

 

 

Ο Πρόεδρος
του Επιμελητηρίου Κέρκυρας 

 

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DELTIO_TYPOU_EPISKEPSH_PRESVH_SLOVAKIAS_F667618016.pdf