ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 2016 Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας
29/03/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Κερκύρας , στο  πλαίσιο των ετήσιων  εκδηλώσεων για επιμόρφωση των μελών του,  με  είσοδος ελεύθερη , προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο στη τελευταία ομιλία του προγράμματος.

 

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 ώρα 19: 00

Γ. Εισήγηση: Ελένη Βουλιγέα & Μαρία Σιταρά , Αρχαιολόγοι
Ομιλήτρια κα. Ε. Βουλιγέα

«Η απεικόνιση του προσώπου στην αρχαία ελληνική τέχνη»

 

…Το πρόσωπο διαχρονικά σε όλες τις κοινωνίες συνδέεται άμεσα με την ομορφιά και η απεικόνισή του απηχεί τις αντιλήψεις που επικρατούν σε κάθε ιστορική περίοδο και πολιτισμό.


Σε αυτό το πλαίσιο η παρούσα ανακοίνωση επιχειρεί να παρουσιάσει εξελικτικά την απεικόνιση του ανθρώπινου προσώπου κατά την ελληνική αρχαιότητα, ξεκινώντας από τη μυκηναϊκή έως και το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου, περιλαμβάνοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της τέχνης, κυρίως όσον αφορά στη γλυπτική, και τα σημαντικότερα έργα που διασώζονται, ώστε να δοθεί μια σύντομη, αλλά όσο το δυνατόν σαφής εικόνα των αισθητικών αντιλήψεων και των τάσεων στην απόδοση της ανατομίας του προσώπου.


Με συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, στου οποίου την αίθουσα εκδηλώσεων (Αριστοτέλους 2 και Καποδιστριου) θα πραγματοποιηθεί η  ομιλία.

(Για πληροφορίες : 6936778547 κα. Gordana Μουρούζη,  Αντιπρόεδρος Ένωσης Διπλ/χων Ξεναγών).

 


Με εκτίμηση
Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας


Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή