ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
18/02/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει την επικαιροποιημένη πρόταση για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, που κατήρτισε το Κέντρο Μελετών (ΚΕΜΕ) για λογαριασμό της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία απεστάλη στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο καθώς και στους αναπληρωτές υπουργούς κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και Γιώργο Χουλιαράκη.

Κεντρικά σημεία της νέας αυτής πρότασης είναι η μείωση του βασικού εταιρικού φόρου στο 15% και ο περιορισμός του συντελεστή της φορολογίας των επιχειρήσεων ως προς τον τζίρο τους σε επίπεδο που να μην υπερβαίνει το 40%, καθώς και η μείωση κατά 50% των υφιστάμενων ποσοστών προκαταβολής φόρου.

Ταυτόχρονα, τονίζεται η αναγκαιότητα της λήψης μέτρων για την άρση όλων εκείνων των εμποδίων για το επιχειρείν, καθώς η Ελλάδα «πρωταγωνιστεί» αρνητικά σε ότι αφορά στην εχθρικότητα του μακροοικονομικού και θεσμικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Συνημμένα η νέα επικαιροποιημένη πρόταση.Με εκτίμηση
Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας


Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
Η πρόταση για το φορολογικό