ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΛΛΑΔΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ
13/01/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κ. JosebNanobashvili πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κέρκυρας. Συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Χειρδάρη και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα αλλά και τον τουρισμό.

 

Αυτή η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του πολιτιστικού διημέρου «Αντάμωμα πολιτισμών Ελλάδας – Γεωργίας» που διοργάνωσε ο πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος Σινιών σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γεωργία και το σύλλογο των Ελλήνων και Γεωργιανών Ολυμπιονικών υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε Οικονομικό Φόρουμ για τους Κερκυραίους Επιχειρηματίες για τον τουρισμό και τα παραδοσιακά προϊόντα με την συμμετοχή του Πρέσβη κ. JosebNanobashvili ο οποίος ανέπτυξε τις δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό και την αγροδιατροφή μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας.

 

Έγιναν δε δύο εξαιρετικές παρουσιάσεις:

1) Η ιστορία και το μέλλον του Κερκυραϊκού τουρισμού από τον κ. Νικόλαο Φοίβο Καλούδη, γραμματέα της Επιστημονικής Εταιρείας Τουρισμού Κέρκυρας,

2)  Αγροδιατροφή – Γαστρονομία και παραδοσιακά προϊόντα από τον κ. Σπύρο Καλούδη, ιδιοκτήτη της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιϊας και Πρόεδρο του δικτύου «Η Κέρκυρα Παράγει» οι οποίες είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

 

Συμφωνήθηκε δε να επεκτείνουμε την συνεργασία μας με την ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών για τη σύναψη συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών.

 

Με τον τρόπο αυτό το Επιμελητήριο Κέρκυρας αναδεικνύει, υποστηρίζει και προωθεί με τον καλύτερο τρόπο, ως έχει υποχρέωση, τα συμφέροντα των επιχειρήσεων του νομού στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση

Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

 

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή