ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ VORPOMMEN – RUEGEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
26/11/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χειρδάρης Νίκος και ο Επίτιμoς Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Κέρκυρα κ. Κωνσταντίνος Γισδάκης επισκέφθηκαν την περιφέρεια Vorpommen – Ruegen κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου του Επιμελητηρίου του Stransult και σε ανταπόδοση της επίσκεψης που είχαν πραγματοποιήσει οι αρχές της περιφέρειας αυτής στο Επιμελητήριο μας πέρυσι.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να βιώσουμε από κοντά τις συνθήκες που σπουδάζουν και δουλεύουν οι 27 νέοι από την Κέρκυρα που με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα “JobofmyLife” που επιδοτείται από το Γερμανικό κράτος.

Υπήρξε ξενάγηση και ενημέρωση της Κερκυραϊκής αντιπροσωπείας τόσο στην Επαγγελματική σχολή που σπουδάζουν τα παιδιά όσο και στα πολυτελή ξενοδοχεία που κάνουν της πρακτική τους άσκηση επ' αμοιβή.

Τόσο ο διευθυντής της σχολής όσο και οι διευθυντές των ξενοδοχείων αλλά προπαντός τα ίδια τα παιδιά μας διαβεβαίωσαν ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται πολύ ομαλά και ακούσαμε μόνο θετικά σχόλια από όλες τις πλευρές.

Ζητήσαμε δε μετ’ επιτάσεως από τη Γερμανική πλευρά το πρόγραμμα αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον για να δοθεί και σε άλλους νέους από την Κέρκυρα αυτή η ευκαιρία Επαγγελματικής αποκατάστασης.

Συζητήσαμε επίσης με τον υπεύθυνο συντονισμού της Γερμανικής κυβέρνησης για τα προγράμματα ανάπτυξης της Ελλάδος κ. Grosclaus τη δυνατότητα δημιουργίας στην Κέρκυρα μιας κρατικής Επαγγελματικής Τουριστικής σχολής διττού τύπου.

Συμφωνήθηκε επίσης η συνέχιση της συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων με επόμενο άμεσο βήμα την αδελφοποίησή τους που θα μπορέσει να βοηθήσει στην προώθηση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ανάμεσα στις δύο περιοχές με σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον.

Τέλος είχαμε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Επενδύσεων της Fraportόπου ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την σχεδιαζόμενη μελλοντική λειτουργία του αεροδρομίου.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα θέσαμε τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας που στόχο έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του αεροδρομίου, την αξιοποίηση των τοπικών πόρων και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού.


Με εκτίμηση

Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

 ERGAZOMENOIPROGRAMMATOSJOBOFMYLIFE_F1785789128..jpg PERIFEREIARCHITOURUEGEN_F1659913001.jpg 
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JOB OF MY LIFE  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ RUEGEN

 

 

Για να δείτε το δημοσίευμα στην Γερμανική Εφημερίδα πατήστε εδώ

Για να δείτε τη μετάφραση του δημοσιεύματος στην Γερμανική Εφημερίδα πατήστε εδώ

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
19_11_2015EFIMERIDAGERMANIKIEPISKEPSIE_F2018969267.K..pdf
METAFRASIEFIMERIDASSASSNITZ