ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30/07/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, ανακοινώνει ότι έγινε δεκτό το αίτημα των Επιμελητηρίων προς την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας κα. Λούκα Κατσέλη να δοθεί νέα παράταση για τις ακάλυπτες επιταγές και τις απλήρωτες συναλλαγματικές, όπως και τα γραμμάτια που δημιουργήθηκαν από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015.

 

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας κα. Λούκα Κατσέλη στην προχθεσινή συνάντηση της που είχε με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Μίχαλο, τον διαβεβαίωσε ότι εντός των επομένων ημερών, θα προωθηθεί νομοθετική διάταξη, με την οποία δεν θα μπαίνουν στον Τειρεσία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2015 οι εκδότες επιταγών, γραμματίων και συναλλαγματικών που δεν πληρώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 20 Ιουλίου – 31 Αυγούστου.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας τόνισε ότι η πίεση που άσκησαν τα Επιμελητήρια είχε θετικό αποτέλεσμα, επεσήμανε ότι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι επιχειρήσεις είναι πολλά λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές και ζήτησε την προώθηση πρακτικών ρυθμίσεων για να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα στο νέο αυτό αρνητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Τα Επιμελητήρια θα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την οικονομική ανάπτυξη και επιπλέον θα επιτελούν στο ακέραιο το έργο τους, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας.

 

Με εκτίμηση
Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή