ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ
12/06/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη, του Αντιπροέδρου κ. Παύλου Μεταλληνού και του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητήριου του Μπρίντιζι  κ. Alfredo Malcarne για το έργο Introducinginnovationintraditionalagro-foodproductstoincreaseSMEscompetitiveness(ακρωνύμιο INTRA), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013.

 

Συγκεκριμένα, συζήτησαν για το έργο ‘INTRA’ για  την δημιουργία των δύο εκθετηρίων κέντρων (σε Ιταλία και Ελλάδα) που ονομάζονται «Σπίτι των γεύσεων» καθώς και για την ενίσχυση και προβολή της καινοτομίας των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής των δύο περιοχών αντίστοιχα.

 

Τα δύο «Σπίτια των Γεύσεων» θα δράσουν ως ‘θερμοκοιτίδες’ (Κέντρο Εξυπηρέτησης για τις ΜΜΕ, που συνδέονται με τα εργαλεία Τεχνολογίας  Πληροφοριών και Επικοινωνίας - ΤΠΕ), εντός των οποίων θα υπάρχει μία μόνιμη έκθεση για την καινοτομία των παραδοσιακών προϊόντων, εκπαιδευτικοί χώροι και χώροι επίδειξης στον τομέα των καινοτομιών, όπως επίσης μία αίθουσα πολυμέσων και βιβλιοθήκης για τη διάδοση και την έρευνα των προϊόντων αυτών αλλά και της ιστορία τους.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, οι δύο Πρόεδροι οι οποίοι εκπροσωπούν περίπου 60.000 εταιρείες στις δύο περιοχές, συζήτησαν για το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν αναφορικά με την έλλειψη των δρομολόγιων μεταξύ του Μπρίντιζι και της Κέρκυρας και συμφώνησαν από κοινού να απευθυνθούν στις τοπικές αρχές και φορείς με σκοπό την τάχιστη αποκατάστασή τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία και απαραίτητη διασύνδεση των δύο πλευρών.

 

 

Ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος

του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας

του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μπρίντιζι

Γεώργιος Χονδρογιάννης

Alfredo Malcarne

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή