ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Ερωτηματολόγιο σχετικό με την μελέτη των επιπτώσεων της COVID-19 στη φυσική δραστηριότητα σε εμβολιασμένο και μη-εμβολιασμένο πληθυσμό στην Ελλάδα
19/05/2023
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέσω ενός διαδικτυακού ερωτηματολογίου, αναφορικά με την μελέτη των επιπτώσεων της COVID-19 στη φυσική δραστηριότητα σε εμβολιασμένο και μη-εμβολιασμένο πληθυσμό στην Ελλάδα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Βασιζόμενοι σε νέες προκλήσεις για τη προάσπιση της υγείας του γενικού πληθυσμού από την έξαρση της COVID-19, θέλουμε να ανιχνεύσουμε, μέσω ενός περιεκτικού διαδικτυακού ερωτηματολογίου (https://forms.gle/GcEV8J7rjLgtCEnp7), την επίπτωση της νόσησης και των επαναλοιμώξεων κορωναϊού (COVID-19) στη φυσική δραστηριότητα σε εμβολιασμένο και μη-εμβολιασμένο πληθυσμό στην Ελλάδα.


Για αυτόν τον λόγο, ζητούμε την αρωγή σας στη διάχυση του συγκεκριμένου διαδικτυακού ερωτηματολογίου για να καταγράψουμε τη φυσική δραστηριότητα των πολιτών:

  1. πριν από τη νόσηση με κορωναϊό, (δλδ όταν ο/η συμμετέχων/ουσα ήταν αρνητικός/ή στη COVID-19) και
  2. μετά το πέρας ενός μηνός από τη τελευταία νόσησή τους από κορωναϊό.

 
Η μελέτη μας αφορά ένα μεγάλο δείγμα του ελληνικού πληθυσμού, το οποίο έχει νοσήσει τουλάχιστον μια φορά από COVID-19, και με την ανάλυση των δεδομένων ευελπιστούμε να διεξάγουμε ιδιαιτέρως χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες υγείας στη βέλτιστη αντιμετώπιση της νόσου.
Σε αυτό το έργο, η συνεισφορά όλων των συμμετεχόντων ολοκληρώνοντας το ερωτηματολόγιο της παρούσας μελέτης είναι πολύτιμη και θα αποτελέσει μέρος μια συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων συνεπειών της νόσου στην καθημερινή μας ζωή.

Η μελέτη έχει εγκριθεί με την υπ’ αριθμό 1454/11-01-2023 απόφαση της Επιτροπής Ερευνητικής Δεοντολογίας-Βιοηθικής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Τα δεδομένα της μελέτης είναι άκρως εμπιστευτικά (ανώνυμα), θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ακαδημαϊκούς – ερευνητικούς σκοπούς και θα βοηθήσουν στη μελέτη των επιπτώσεων της COVID-19 στη φυσική δραστηριότητα άλλα και στη σύνταξη βέλτιστων οδηγιών για τη συνταγογράφηση άσκησης διότι η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας δύναται να σχετίζεται με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες (καρδιοπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης, καρκίνος κλπ.).

Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου (και το εκτενές ενημερωτικό κείμενο) μπορείτε να μεταφερθείτε στις αντίστοιχες σελίδες από τον υπερσύνδεσμο: https://forms.gle/GcEV8J7rjLgtCEnp7.


Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Δρ. Παντελεήμων Μπακιρτζόγλου στο e-mail: bakirtzoglou@phed.auth.gr, ή εναλλακτικά με τον Δρ. Εμμανουήλ Ζαχαράκης στο e-mail: emzach@phed.uoa.gr.

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos ErotimatologioschetikometinmeletitonepiptoseontisCOVID-19_F-36415885.pdf