ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέο Σοκ στην Εστίαση με τα νέα μέτρα για τους Ανήλικους ηλικίας από 5 έως 17 ετών
16/09/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ΕΣΤΙΑΣΗ πληρώνει με βαρύ τίμημα τα μέτρα για τον Covid-19.

Σοκ και αγανάκτηση με έντονες διαμαρτυρίες σε χιλιάδες επιχειρηματίες της Εστίασης και Διασκέδασης, καθώς η υπουργική απόφαση 55400 προβλέπει, μεταξύ άλλων, για τους Εσωτερικούς χώρους, ότι δεν θα ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η είσοδος ούτε σε ανεμβολίαστα παιδία άνω των 12 έως 17 ετών. Θα πρέπει να προσκομίζουν για την είσοδο στα καταστήματά μας rapid test, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών μπορούν να προσκομίζουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test).

H ηλικιακή ομάδα από 5 έως 17 ετών και ειδικά η ομάδα των 12 έως 17 ετών, η χρήση ενός (1) Rapid test για την είσοδό τους, σημαίνει ένα ισχυρότατο οικονομικό πλήγμα, όταν μάλιστα έχει υπολογιστεί ότι οι ανεμβολίαστοι αγγίζουν το 69 με 70%. Ήδη ξεπέρασαν τις χίλιες οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο ενώ έντονος προβληματισμός διακατέχει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις της Εστίασης και μάλιστα με την επερχόμενη αλλαγή των καιρικών συνθηκών.

Απευθύνουμε έκκληση στα Επιμελητήρια, Συλλόγους, Οργανώσεις, Σωματεία, Ομοσπονδίες για άμεσες ενέργειές τους στα συναρμόδια Υπουργεία για αλλαγή των μέτρων, πριν είναι πολύ αργά για τον πολύπαθο κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι υπήρξαν (2) ερωτήματα από συναδέλφους και για τα οποία απαντάμε μετά από τηλεφωνική επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

1. Ο Εργοδότης δεν θεωρείται εργαζόμενος, άρα τι είδος μέτρα ισχύουν;

2. Tα (2) Rapid test καλύπτουν έναν εργαζόμενο των 5 και 6 ημερών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1. Πάσης φύσεως φυσικά πρόσωπα που εργάζονται σε μια επιχείρηση θεωρούνται εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως το είδος του προσώπου, δηλαδή ιδιοκτήτης, σύζυγος, τέκνα ή υπάλληλοι.

Ο ΦΟΡΕΑΣ μας για την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του, είναι πιστοποιημένος με ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 : 2015 με πεδία εφαρμογής την μελέτη,

διαφύλαξη, προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών, ασφαλιστικών κοινωνικών, και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών. Επίσης, στην διαχείριση

συγχρηματοδοτούμενων έργων. (Δημοσίων έργων προμηθειών & υπηρεσιών & και δημοσίων έργων που υλοποιούνται με ιδία μέσα) αριθμός Πιστοποίησης

ΣΔΠ/00004/01

Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΚΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ή ΙΔΙΩΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ (Άρθρο 60 Α.Κ.- Δικαίωμα στα προϊόντα της διάνοιας)

2. Το ελεγκτικό όργανο θα ελέγξει το προηγούμενο διάστημα, αν ο εργαζόμενος έχει διενεργήσει το Rapid test. π.χ. Εργαζόμενος με πενθήμερο ωράριο. Εάν ο έλεγχος διενεργηθεί την Τρίτη ημέρα, υποχρεούται ο εργαζόμενος να έχει διενεργήσει το Rapid test ή εάν ο εργαζόμενος εργάζεται (3) μέρες ο ελεγκτικός φορέας θα ελέγξει εάν ο εργαζόμενος τις προηγούμενες μέρες έχει διενεργήσει το Rapid test.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
Νέο Σοκ στην Εστίαση με τα νέα μέτρα για τους Ανήλικους ηλικίας από 5 έως 17 ετων