ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13/08/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

 

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

    

Την Τετάρτη 12/8/2020 ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης και οι κ.κ. Νίκος Χειρδάρης, Α Αντιπρόεδρος και Στέφανος  Σπάτουλας, Γ. Γραμματέας, συναντήθηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου με την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, εκπροσωπούμενη από τον κ. Σάκη Κώστα, Πρόεδρο και τον κ. Σ. Κατέχη Γραμματέα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την αρχή της πανδημίας , ένας κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους. Αποκορύφωμα αποτέλεσαν τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για 7 περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Κέρκυρας.  Προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της υγείας, αλλά, παράλληλα, πρέπει να προστατευθεί και η οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το Επιμελητήριο ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης ότι συμπαραστέκεται έμπρακτα στα δίκαια αιτήματα του κλάδου. Αύριο δε, θα σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία ανάλογο υπόμνημα για ακόμα μια φορά. Επίσης ενημέρωσε για την συνάντηση  με την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, καθώς και για την παρέμβαση στο τμήμα Εμπορίου της Π.Ε. Κέρκυρας σχετικά με τη διεξαγωγή των νομίμων ελέγχων.

 Η Εστίαση έχει βάλει πλάτη διαχρονικά και έχει στηρίξει έμπρακτα σε δύσκολες στιγμές την Ελληνική οικονομία. Αυτό πράττει και τώρα για ακόμη μια φορά. Είναι καιρός λοιπόν τώρα που ο κλάδος πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα, η πολιτεία να σκύψει το κεφάλι και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου  για να αποφύγουμε τα λουκέτα, να εξασφαλιστεί η επιβίωση των επιχειρήσεων και να διασωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Όπως πολύ σωστά λένε οι συνάδελφοι, " Η Εστίαση απαιτεί δεν επαιτεί".

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων         

      

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DELTIOTYPOU_SYNANTISIMEENOSIESTIASIS_F420273490.pdf