ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
30/01/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

food_logo

 

Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο της ποιότητας των εστιατορίων που προσφέρουν καλή παραδοσιακή Κερκυραϊκή κουζίνα. Αποτελεί καινοτόμο ενέργεια και υπάγεται στο «Πρόγραμμα Καινοτόμων Ενεργειών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ».

 

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι να συμβάλει:

1. Στη διατήρηση του παραδοσιακού γαστρονομικού χαρακτήρα της Κερκυραϊκής κουζίνας

2. Στη διατήρηση του υγιεινού χαρακτήρα της

3. Στην ανάδειξη της Κερκυραϊκής κουζίνας σε συγκριτικό πλεονέκτημα και σημαντικό πόρο για την οικονομία του νησιού.

Για να πετύχει τους δύο πρώτους σκοπούς, το πρόγραμμα δημιούργησε, με την συνεργασία ειδικών, μια σειρά κανόνων με βάση τους οποίους ειδικά εκπαιδευμένοι αξιολογητές θα αξιολογούν τα εστιατόρια για την χορήγηση του

 

Σήματος Ποιότητας Κερκυραϊκής Κουζίνας.

Οι κανόνες αυτοί εξηγούνται αναλυτικά στη συνέχεια.

Για να πετύχει τον τρίτο σκοπό, το πρόγραμμα προβλέπει ότι θα διαφημίσει τα εστιατόρια που αποκτούν το σήμα με κάθε δυνατό τρόπο όπως π.χ. βραβεύσεις σε ειδικές εκδηλώσεις για την γαστρονομία/τουρισμό, σε τοπικές/πανελλαδικές/παγκόσμιες ιστοσελίδες τουρισμού, εμπορίου και προώθησης ώστε να έχουν επιτυχία στην προσπάθεια τους και να προσελκύσουν και άλλους στο πρόγραμμα.

 

Ποιοι μπορούν να λάβουν το Σήμα Ποιότητας Κερκυραϊκής Κουζίνας

Όλα τα εστιατόρια της Κέρκυρας που λειτουργούν είτε αυτόνομα είτε μέσα σε ξενοδοχεία, ανεξάρτητα από την κατηγορία ή το μέγεθος τους, εφόσον προσφέρουν κυρίως Κερκυραϊκή κουζίνα.

Δεν θα αποκλειστούν εστιατόρια που προσφέρουν και πιάτα άλλης κουζίνας (π.χ. σπαγγέτι), εφόσον όμως προσφέρουν κυρίως Κερκυραϊκή κουζίνα.

Για τον λόγο αυτό, μαζί με την αίτηση, ζητάμε και έναν κατάλογο του εστιατορίου.

Δεν έχει καμία σημασία το μέγεθος του καταλόγου. Ένα εστιατόριο που μαγειρεύει κάθε μέρα δύο διαφορετικά πιάτα θα πιστοποιηθεί το ίδιο όπως και ένα με σαράντα, αν ακολουθεί τους κανόνες που εξηγούνται παρακάτω.

 

Επισυνάπτεται το έντυπο με όλες τις πληροφορίες για το σήμα ποιότητας.

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos foodteliko_F1277502940_F1487713233.pdf
velos ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ