ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Υποχρεωτική η εγγραφή στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών
31/03/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του που δραστηριοποιούνται στον τομέα των νωπών οπωροκηπευτικών ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η εγγραφή τους στη Βάση Δεδομένων Μητρώου Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ 257543/2003 (ΦΕΚ 1122/τ. Β΄/08.08.2003).

 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η υποχρέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ αφορά τους εισαγωγείς, εξαγωγείς και διακινητές, τους εμπόρους χονδρικής πώλησης, των κεντρικών λαχαναγορών, της λιανικής πώλησης (super-markets, μανάβικα, πωλητές λαϊκών αγορών, πλανόδιοι ή υπαίθριοι έμποροι) και τους παραγωγούς.

 

Η μη αναγραφή στο ΜΕΝΟ είναι «Μη συμμόρφωση ως προς την υποχρέωση εγγραφής στα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία Μητρώα» και επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000€ έως 10.000€, σύμφωνα με το άρθρ. 23, του Νόμου 4235, ΦΕΚ 32/Α΄/2014.

 

Για την εγγραφή τους στο ΜΕΝΟ, οι υπόχρεοι θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους Τμήματα Φυτοϋγειονομικού & Ποιοτικού Ελέγχου των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων.

 

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ