ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
8η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ
04/11/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 8η Συνεδρίαση του Δικτύου των Επιμελητηρίων των Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος με τη πόλη της Πάφου

 

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κέρκυρας η 8η Συνεδρίαση του Δικτύου των Επιμελητηρίων των Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος με τη πόλη της Πάφου. Σκοπός της συνάντησης ήταν  η σύσταση  μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία <ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ>.

 

Σε αυτή συμμετείχαν δια των προέδρων τους τα κάτωθι  Επιμελητήρια:

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ΠΑΦΟΥ

Επιμελητήριο ΧΑΝΙΩΝ

Επιμελητήριο ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Επιμελητήριο ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Επιμελητήριο ΛΕΣΒΟΥ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επιμελητήριο ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

 

Συζητήθηκε & συμφωνήθηκε το καταστατικό του Δικτύου το οποίο στη τελική του μορφή θα εγκριθεί από τα Δ.Σ. των παραπάνω Επιμελητήριων.

Σε γενικές γραμμές το δίκτυο αυτό σκοπό έχει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αμοιβαίων οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας & Κύπρου αλλά & των πολιτιστικών ,επαγγελματικών & επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των μελών του.

Η ανάπτυξη της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας, η κοινή συμμετοχή σε εκθέσεις, η υλοποίηση προγραμμάτων και η ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των μελών του είναι μερικά ακόμα από τα συμφωνηθέντα.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας όπως πάντα θα είναι πρωτοπόρο σε κοινές δράσεις, προσπάθειες και συνέργειες που εξυπηρετούν & προάγουν την επιχειρηματικότητα  & την ανάπτυξη, ιδιαίτερα δε της τοπικής κοινωνίας.

 

Με εκτίμηση

Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας


Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή