ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ   /   ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ   /   ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΣΦ. ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ
14/10/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΤΡΩΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ 14.10.2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Θέμα: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας καλεί τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η άδεια λήγει την 31/12/2022, να υποβάλουν στην Υπηρεσία μας αίτηση ανανέωσης αδείας έως την 31/03/2023.

 

Βάσει του άρθρου 23 του Ν. 4583/18-12-2018, οι ασφαλιστικοί και αντασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση για τη διατήρηση της εγγραφής τους στο ειδικό μητρώο του άρθρου 19 παράγραφος 1 του παρόντος, υποβάλλουν στο επιμελητήριο μέσα στο πρώτο τρίμηνο κάθε τρίτου έτους με αφετηρία την 1η Ιανουαρίου του έτους που έπεται εκείνου της εγγραφής τους να ανανεώσουν την άδειά τους στο Μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

 

Για την ανανέωση απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση ανανέωσης εγγραφής (δίδεται από το Επιμελητήριο).
  2. Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 (δίδεται από το Επιμελητήριο).
  3. Σεμινάρια επαναπιστοποίησης γνώσεων έτους 2022, συνόλου 15 ωρών.
  4. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο εάν έχει λήξει
  5. Εκτύπωση μέσω της ΑΑΔΕ από την οποία να προκύπτει ότι δεν έχει γίνει διακοπή της ασφαλιστικής δραστηριότητας.
  6. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  7. Επιστροφή της παλιάς άδειας

 

Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΤΑΙ:

- ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ: Με ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, εφόσον πρόκειται για Έλληνα πολίτη ή πολίτη κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτους – μέλους του Ε.Ο.Χ.

- ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Έπειτα από προσκόμιση εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή καθώς και θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του ενδιαφερόμενου της ως άνω υπεύθυνης δηλώσεως ή μέσω του gov.gr.

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι το Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου γενικής χρήσης αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία μας, όπως προβλέπονται στο Άρθρο 21 του Ν.4583/2018 καθώς και το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας.

 

Παρακαλούνται όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να προσκομίσουν σεμινάρια επαναπιστοποίησης γνώσεων έτους 2022, συνόλου 15 ωρών ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης της αδείας τους καθώς και το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αστικής ευθύνης σε περίπτωση που έχει λήξει.

 

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η Υπηρεσία του Επιμελητηρίου υποχρεούται να προβεί σε διαγραφή του φυσικού ή νομικού προσώπου από το ειδικό μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ