ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
8η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, 2-7 Μαΐου Τρίπολη
11/03/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Στην ανάπτυξη της Πρωτογενούς Παραγωγής ως βασικού πυλώνα στήριξης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και στους κλάδους του Αγροτουρισμού και των Αγροτικών και Παραδοσιακών Προϊόντων θα είναι βασισμένη η 8η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα»

Με δεδομένη την απόλυτη επιτυχία που σημειώνει η «Περιφερειακή Έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα» το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην φετινή του διοργάνωση θα στηρίξει δυναμικά τον πρωτογενή τομέα και τα Παραδοσιακά Προϊόντα.

Με την ιστορική συνέχεια και τον ρόλο που έχει από το 2003, αποτελεί αδιαμφισβήτητα βασικό εκθεσιακό πυλώνα της Περιφέρειας μας. Όπως έχει αποδείξει με τόσες διοργανώσεις, λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών, προς όφελος και των δύο πλευρών, αλλά και της τοπικής οικονομίας γενικότερα.
Τον έντονο επιχειρηματικό χαρακτήρα της έκθεσης τον επιβεβαιώνουν οι 200 εκθέτες, (ανά έκθεση) από όλη την Ελλάδα και οι 20.000, τουλάχιστον, επισκέπτες κατά μέσο όρο ανά διοργάνωση.
Κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία του για την στήριξη και την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αι κατανοώντας τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, φέτος το Επιμελητήριο Αρκαδίας επιμηκύνει τη διάρκεια της έκθεσης, σε 6 ημέρες και μειώνει το κόστος, σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
Το Αρκαδικό Πανόραμα υποστηρίζεται από ευρύ πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και οι κατηγορίες που θα παρουσιαστούν, περιλαμβάνουν:
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΕΣ
ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΤΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ – Μ.Μ.Ε – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΟΙΚΙΑΚΟΣ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΔΟΜΗΣΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΒΙ.ΠΕ, το κέντρο της επιχειρηματικής δράσης των Επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, στεγάζονται σε 8.000 τ.μ. τα περίπτερα των εκθετών πλήρως εξοπλισμένα. Η πρόσβαση είναι εύκολη με εκτεταμένη σύνδεση του χώρου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης διαθέτει παρκινγκ 60 στρεμμάτων και ειδικούς χώρους αναψυχής (καφέ – μπαρ).
Το συνεδριακό κέντρο της έκθεσης, είναι ειδικά διαμορφωμένο με οπτικοακουστικά μέσα για να καλύψει τις ανάγκες όλων των συνεδρίων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την έκθεση.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Εκθέτες και επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι βρίσκονται στην «καρδιά» της επιχειρηματικότητας με ένα πλούσιο πρόγραμμα ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων  που θα διοργανωθούν παράλληλα με την έκθεση.
Θα πραγματοποιηθούν για μία ακόμη φορά εξειδικευμένα συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις για να καταγράφουν οι νεότερες εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή.

Συνέδριο Αγροτουρισμού και Παραδοσιακών Προϊόντων
Προβάδισμα στην ενημέρωση έχει το Συνέδριο Αγροτουρισμού και Παραδοσιακών Προϊόντων
Τα κύρια θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο θα αφορούν: Εναλλακτικές Καλλιέργειες, Πιστοποίηση και Εξαγωγές Αγροτικών και Παραδοσιακών Προϊόντων, εξελίξεις στην αγροτική τεχνολογία.
Διοργανωτές: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Επιμελητήριο Αρκαδίας, ΣΕΑΓΕ (Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος).

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας
Το πλούσιο πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει και τον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας.

Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Γεύσεων
Μέσα από ένα γαστρονομικό φεστιβάλ γεύσεων αφιερωμένο στην Πελοπόννησο, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν Παραδοσιακά Προϊόντα, να απολαύσουν δωρεάν εξαιρετικής ποιότητας κρασί, από όλη την Περιφέρεια, να διασκεδάσουν με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, ενώ μικροί και μεγάλοι μπορούν να ενημερωθούν,  μέσα από επιλεγμένα προγράμματα που συνδυάζουν ψυχαγωγία και γνώση, να μάθουν τον διατροφικό πλούτο της Πελοποννήσου.
Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές για το κοινό και η είσοδος θα είναι δωρεάν

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network,  θα διοργανώσει στην διάρκεια της έκθεσης Επιχειρηματικό Φόρουμ, Παραδοσιακών και Αγροτικών Προϊόντων, με στόχο να συμβάλει στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας ελληνικών εταιριών στις αγορές της Ευρώπης.
Θα προσκληθούν να συμμετάσχουν:
• εκπρόσωποι από Ελληνικές Πρεσβείες και Ελληνικά Προξενεία του Εξωτερικού, προκειμένου να προωθήσουν τα Αγροτικά/Παραδοσιακά Προϊόντα στο εξωτερικό, και να ενημερώσουν τους εκθέτες – επιχειρήσεις για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των αντίστοιχων αγορών αλλά και για τις προϋποθέσεις εισόδου σε αυτές.

• επιλεγμένες επιχειρήσεις (εισαγωγών, διανομής και εμπορίας) από το εξωτερικό που αναζητούν συμπράξεις και συνεργασίες με τοπικούς επιχειρηματίες.
Οι ελληνικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα έχουν ατομικό πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων με τις ξένες επιχειρήσεις (10-15 κατά μέσο όρο) ύστερα από επεξεργασία του αντικειμένου και της ζήτησης και με βάση το επιχειρηματικό ενδιαφέρον κάθε επιχείρησης.
Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό χώρο της έκθεσης.
Διοργανωτές: Επιμελητήριο Αρκαδίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου,  

H ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ
Σημαντικό βήμα για το Αρκαδικό Πανόραμα, για το «άνοιγμα» της αγοράς του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων, αποτελεί η περιήγηση δημοσιογράφων στην Αρκαδία.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, έγκριτοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι σε θέματα τουρισμού, θα περιηγηθούν στην Αρκαδία προκειμένου να βιώσουν την αρκαδική φιλοξενία, τη λαϊκή παράδοση, τα έθιμα και τις γεύσεις της και να γνωρίσουν από κοντά τοπικούς παραγωγούς.
Στην διάρκεια της περιήγησής τους θα επισκεφτούν και το Αρκαδικό Πανόραμα με στόχο την ανάδειξη της έκθεσης και την τοπική επιχειρηματικότητα.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Με στόχο την υψηλή επισκεψιμότητα, από την οποία θα επωφεληθούν οι συμμετέχοντες, θα κληρώνονται , κατά τη διάρκεια της έκθεσης, δώρα που θα έχουν προσφέρει οι ίδιοι οι εκθέτες. Η κλήρωση θα γίνεται βάση του αριθμού κάρτας εισόδου που θα έχουν οι επισκέπτες.

Πληροφορίες
Επιμελητήριο Αρκαδίας: 2710 227141
Πρόεδρος Επιτροπής Εκθέσεων: κ. Ανδρέας Σύριος
Διοργανώτρια Εταιρεία Alfa Expo: 210 27 72 244

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, 2-7 Μαΐου Τρίπολη (24/04/2014)